Direct naar artikelinhoud
Update

KNVB in gesprek met zaakwaarnemer Blind

De voetbalbond KNVB gaat woensdag in gesprek met Rob Jansen, de zaakwaarnemer van Danny Blind. Onderwerp van gesprek is de aanstaande promotie van Blind bij het Nederlands elftal.

KNVB in gesprek met zaakwaarnemer Blind
Beeld anp

Na het vervroegde vertrek van bondscoach Guus Hiddink maakt Blind een jaar eerder dan de bedoeling was promotie, bevestigen beide partijen. Over de inhoud van het contract en de invulling van de technische staf moet nog gesproken worden.

Blind viert momenteel vakantie en laat de onderhandelingen met de KNVB daarom voorlopig over aan Jansen. De 53-jarige Zeeuw werd in 2012 assistent van Louis van Gaal bij Oranje en bleef die functie bekleden toen Hiddink vorig jaar werd aangesteld. De KNVB bedacht een constructie waarbij Blind twee jaar onder Hiddink zou werken en dan na het EK van 2016 in Frankrijk zou doorschuiven. Vanwege het vervroegde vertrek van Hiddink gebeurt dat nu een jaar eerder.

De KNVB bleef maandag in het persbericht waarin het vertrek van Hiddink werd bevestigd vaag over diens opvolging. ,,Over de invulling van de ontstane vacature beraadt de KNVB zich'', stond in de korte verklaring. Het riep direct vragen op over de toekomst van Blind, die toch door de bond al was gepresenteerd als de 'kroonprins' bij het Nederlands elftal. Jansen nam dinsdag de twijfels weg door te benadrukken dat het gesprek met de KNVB gaat over de functie van bondscoach. De bond moet ook op zoek naar een nieuwe assistent-trainer, naast Ruud van Nistelrooij. De KNVB heeft daarvoor al een lijstje met mogelijke kandidaten.

Blind zit op 3 september voor het eerst als bondscoach op de bank tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen IJsland. Het Nederlands elftal gaat drie dagen later in Konya op bezoek bij Turkije.