Europese beurzen sluiten toch met verlies

De Europese beurzen zijn vanavond opnieuw met verlies gesloten. De Griekse schaduw hangt nog altijd over de beursvloer, maar de verliescijfers waren vandaag van een normaal kaliber. Van een echte paniek is nog geen sprake.

Gisteren gooide de Griekse onzekerheid veel roet in de beurscijfers en die gingen zowel in Aziƫ, Europa als in Amerika met fors verlies naar huis.

Vandaag leek er opnieuw wat kalmte op te treden nadat EU-Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker een "ultiem voorstel" had gestuurd naar de Griekse regering. Dat duidt er op dat er nog steeds wordt gepraat tussen Athene en de andere eurolanden.

De beursindexen konden daarop de verliezen goedmaken en stonden even na de middag zelfs een beetje op winst, maar tegen het slot gingen de kopjes opnieuw naar beneden.

Opvallend was het verlies van 1,5% in Londen. Dat had echter meer te maken met de koersval van de mijngroepen dan met de Griekse tragedia, ook al omdat Groot-Brittanniƫ geen lid is van de eurozone.

Frankfurt verloor 1,25%, Parijs 1,18% en de Bel-20 in Brussel beperkte het verlies tot 0,88%. Ook de Zuid-Europese beurzen sloten met verlies, maar zonder paniek. In Madrid sloot de IBEX35-index 0,33% lager en in Milaan bedroeg het verlies 0,4%.Ā 

Meest gelezen