Tunesië verliest kwart inkomsten uit toerisme

De aanslag op het strand in Sousse zal de toeristische sector in Tunesië zeker 461 miljoen euro kosten. Dat heeft minister van Toerisme Salma Loumi gezegd. Het gaat om een kwart van de inkomsten uit toerisme.
Design Pics / Paul Quayle

Vorige vrijdag schoot een man 38 toeristen dood op het stand van het Imperial Marhaba hotel in de populaire badplaats Sousse. De aanslag kwam enkele maanden na een andere terroristische aanslag op het Bardo museum in de hoofdstad Tunis. Daarbij vielen 21 doden.

"De aanval zal een grote impact hebben op de economie, er zullen grote verliezen zijn", zei Loumi. Tunesië verdiende vorig jaar 1,7 miljard euro aan toerisme. De sector is goed voor 7 procent van het bnp en is erg belangrijk voor de werkgelegenheid.

Loumi kondigde een aantal maatregelen aan om het toerisme er weer bovenop te helpen. Zo zal de verblijfstaks voor buitenlandse bezoekers worden afgeschaft en wordt er gekeken hoe de hotelsector geholpen kan worden bij het afbetalen van schulden.  De regering heeft ook al aangekondigd dat er duizend nieuwe agenten zullen worden ingezet om de toeristische plaatsen te beschermen.

Meest gelezen