Tomorrowland ruilt cash voor parels

Wie volgende maand een bezoek brengt aan Tomorrowland, laat contant geld beter thuis. Alle betalingen zullen via een speciale armband verlopen waarop festivalgangers "pearls" kunnen opladen, de munteenheid van het festival.

Gedoe met bonnetjes en jetons of lange rijen aan de kassa zijn verleden tijd op Tomorrowland. Tenminste: dat belooft de organisatie bij de introductie van de "Tomorrowland Bracelet". Dat is een armband waarop elke bezoeker via haar of zijn bankkaart "pearls" kan laden. Via die officieuze munteenheid kunnen festivalgangers vervolgens elke mogelijke betaling op het festivalterrein doen.

Iedereen die een ticket heeft gekocht, krijgt een zogenoemde "Music Box" toegestuurd met daarin de speciale armband. Die moet eerst worden geactiveerd vooraleer "pearls" kunnen worden opgeladen. Dat kan zowel met een gewone bankkaart als met een kredietkaart. Wie na het festival nog ongebruikte "pearls" op de armband heeft staan, krijgt de overeenkomstige waarde teruggestort.

De "Tomorrowland Bracelet" is ook de sleutel om lid te worden van het platform "People of Tomorrow". Via dit platform kunnen bezoekers elkaar leren kennen en dit zowel voor, tijdens als na het festival.

Meest gelezen