© BELGA

Nationaal stadion: BOIC wil oplossing voor Memorial

In het kader van de problematiek rond de toekomst van de Memorial Van Damme, pleit het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) dinsdag in een persbericht voor het oprichten van een werkgroep. Die moet een duurzame oplossing uitwerken zodat de atletiek, ‘de olympische sport bij uitstek’, grote evenementen kan blijven organiseren in België.

De raad van bestuur van het BOIC besprak maandag de situatie rond het atletiekstadion. Het huidige Koning Boudewijnstadion dreigt in 2020 te worden afgebroken. Omdat in het nieuw te bouwen nationaal stadion geen atletiekpiste wordt gepland, is de toekomst van de Memorial bedreigd.

‘Om het debat in alle sereniteit te kunnen voeren, pleit het BOIC voor het opstarten van een werkgroep met de atletiekfederatie en alle betrokken partijen uit de sportwereld, de politieke wereld en de economische wereld. Deze werkgroep zou onmiddellijk van start moeten gaan’, klinkt het.

Het BOIC zegt een ‘actieve rol’ te willen spelen om oplossingen te zoeken, als dit door alle partijen wordt gewenst.

‘Zonder kwaliteitsvolle infrastructuur is het voor de meeste sportdisciplines moeilijk om resultaten van topniveau neer te zetten. Bovendien bieden internationale sportevenementen zoals de AG Memorial Van Damme uitzonderlijke kansen om de atletiek te beoefenen en te promoten. Dergelijke evenementen zijn ook een uitstekende manier om ons land in de kijker te zetten in het buitenland’, besluit het bericht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Atletiek