© HBvL

Keniaanse politie zoekt trio voor moord op Tongerse kapper

De Keniaanse politie is op zoek naar drie schutters die zaterdagnacht de 69-jarige ex-kapper Johnny Tielens doodschoten in het hotel dat hij met zijn Keniaanse partner uitbaatte nabij Mombasa.

gn

Volgens de Keniaanse pers werd Tongenaar Johnny Tielens doodgeschoten door drie mannen die zich uitgaven als klanten in het Global Restaurant, waarvan het slachtoffer uitbater was.

Volgens een lokale politiechef werd de Belg wellicht vermoord omdat hij zich verzette en weigerde hen geld te geven uit de kluis van het restaurant.

Tielens zelf woont ook in het gebouw. Het trio zou eerst enkele uren hebben doorgebracht in het restaurant alvorens zijn woning te beroven en aan de haal te gaan met een som geld. Ze vluchtten met motorfietsen.

Ex-kapper Johnny Tielens vertrok een vijftiental jaren geleden uit ons land nadat hij op vakantie in Kenia een vriendin had leren kennen. Samen met zijn partner, een moeder van drie kinderen, baatte hij in Kilifi nabij de stad Mombasa het Global African Hotel uit. Twee van de drie kinderen van zijn Keniaanse partner wonen in Tongeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer