Zwangere Kate moet eerste soloreis annuleren

De zwangere Kate Middleton heeft haar trip naar Malta afgezegd. Ze zou er komend weekend deelnemen aan de viering van vijftig jaar onafhankelijkheid van de voormalige Britse kolonie. Doordat ze erg veel last heeft van zwangerschapsmisselijkheid, moet ze op doktersadvies haar eerste buitenlandse soloreis als Britse royal annuleren. Haar echtgenoot prins William gaat in haar plaats.

dhs

Vorige week maandag raakte bekend dat de hertogin van Cambridge (32) haar tweede kind verwacht. Ze zou normaal diezelfde maandag met haar man William meegaan naar de universiteit van Oxford. Ze voelde zich echter niet goed, en besliste op het allerlaatste moment om thuis te blijven. Aangezien haar afwezigheid alleen maar tot speculaties zou leiden - Kate is de voorbije maanden al zo vaak zwanger verklaard - volgde sneller dan gewild de aankondiging dat de kleine George een broertje of zusje krijgt.

Net zoals bij haar eerste zwangerschap lijdt Kate opnieuw aan extreme ochtendmisselijkheid. Eén op de honderd zwangere vrouwen krijgt daarmee te maken. Het is onduidelijk hoever Kate zit in haar zwangerschap, maar na drie maanden verdwijnen normaal gezien de klachten over de misselijkheid. Wellicht heeft Kate nog niet de mijlpaal van twaalf weken bereikt, het moment waarop de kans op een miskraam verkleint. Haar agenda wordt van dag tot dag bekeken. Nog vorige week bleef Kate weg van de Invictus Games in Londen, een internationale sportcompetitie voor militairen.

De reis naar Malta zou de eerste soloreis van de hertogin worden. Haar echtgenoot prins William vervangt haar zaterdag en zondag. Malta was een Britse kolonie tot de onafhankelijkheid binnen het Britse Gemenebest op 21 september 1964. Dat zal zondag dag op dag vijftig jaar geleden zijn. Tot 1974 was de Britse koningin (Queen Elizabeth dus) het staatshoofd, daarna werd het land een republiek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen