© CDBR

“Bij elke regenbui staat de tuin onder water”

Al zeven jaar kampen Walter Verschueren en Nadia Pirlet in de Bruinbeekstraat met water in de tuin. De gemeente wil nu met wat oplapwerk iets tegen die wateroverlast iets doen.

cdbr

Toen het echtpaar Verschueren-Pirlet in 2007 hun huis bouwden in de drassige omgeving van de Bruinbeekstraat konden ze niet voorspellen dat voor hun een jarenlange lijdensweg van start zou gaan met overtollig water in hun tuin. “De architect wilde het huis bouwen op dezelfde hoogte als de buren, maar uit protest van een andere buurman liet de gemeente de bouw drie keer stilleggen”, legt Verschueren uit. Dat eerste huis stond hoger dan toegelaten, maar een overtreding van de ene gaf de andere geen toelating om diezelfde voorschriften met de voeten te treden.

“Na een nieuwe bouwvergunning, die werd afgekeurd, werd onze woning gebouwd volgens de verkavelingsvoorschriften en die zouden ook in de toekomst worden toegepast op elke nieuwbouw.” Maar bij een andere buur werden die voorschriften dankzij een handig truukje uit de weg gegaan. “Ons huis ligt onder dat van de buren en bij elke fikse regenbui krijgen we water in de tuin dat maar niet weggeraakt.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER