‘Moeten twee keer winnen’

© Johnny De Saedeleer

Dries Koekelkoren en Tom van Walle van Sini-Beach wonnen hun vierde BK-manche. Hun clubgenoten Stephanie Van Bree en Karolien Verstrepen verloren echter hun finale. Wanzelenaar Wouter Lambrechts en zijn maat raakten opnieuw niet op de hoofdtabel.

IVAN VANHOVE

De BK-manche, die vzw Thaleia-Events een eerste keer in Aalst organiseerde, was een succes. Organisatorisch en sportief verliep alles naar wens en verrassende winnaars waren er niet. Koekelkoren en van Walle wonnen een vierde keer op rij.

‘Driemaal waren onze clubgenoten Denis Deroey en Aljosa Urnaut onze tegenstanders in de finale. Deze keer waren de broers Lander en Louis Vandecaveye van de Gentse club Kiné Beach de andere finalisten. We wonnen de eerste set met 21-18, maar in set twee misten we de start. Na 1-5 en 10-16 naderden we tot op twee punten. De belle wonnen we zeer vlot (15-8). Het is goed dat zich nog een derde team mengt in de top van de klassering’, oordeelt Koekelkoren.

Nog van Sini-Beach wonnen Stephanie Van Bree en Karolien Verstrepen de BK-manches in Brussel, Hechtel en Gent. In Kortrijk haalden ze de finale niet en vorig weekend legden ze in Aalst met 2-0 de duimen tegen Katrien Gielen en Marta Sobolska. Die wonnen hun tweede BK-luik.

Wouter Lambrechts (21), de zoon van medeorganiator Jürgen Lambrechts, hoopt zich deze zomer met Wout Nechelput eens te plaatsen voor de Grand Slam van zondag. ‘Dat lukte opnieuw niet’, sakkerde Wouter. ‘Met de vingers in de neus versloegen we Jop Vercruysse-Mathias Bergez, maar tegen Yent'l Van der Aa en Thomas Van Reeth schoten we tweemaal nipt tekort. Om geplaatst te zijn voor de zondag, moet je minimaal twee keer winnen. Als het dit jaar niet lukt, probeer ik het volgende zomer opnieuw. Omdat Wout politie-inspecteur wordt, zal hij niet steeds meer vrij zijn en moet ik op zoek naar een andere partner. Stef Engels zie ik wel zitten’, zegt Wouter.

Het gebrek aan parkeermogelijkheden in de buurt van de beachsite was een negatief puntje. De verhuis naar een andere locatie in Aalst is volgend jaar dan ook niet uitgesloten.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen