Barcelona moet Neymar missen in beslissende fase competitie

© Photo News

Neymar Jr., aanvaller van de Spaanse voetbalclub FC Barcelona, zal de volgende vier weken niet op het voetbalveld staan. De Braziliaanse international liep woensdagavond in de met 2-1 verloren bekerfinale tegen Real Madrid een kneuzing in de linkervoet op. Dat meldt de Catalaanse club donderdagavond op haar website.

jvh

Door de kneuzing van de voet raakte het vierde middenvoetsbeentje van Neymar beschadigd. Barça kan de komende vier weken geen beroep doen op de Braziliaan voor de titelstrijd in de Primera Division. Met nog vijf speeldagen te gaan moeten de Catalanen vier punten achterstand goedmaken op Atlético Madrid (met Thibaut Courtois en Toby Alderweireld) en één punt op aartsrivaal Real Madrid om alsnog de titel te grijpen.

Voor Neymar zelf is de diagnose al bij al een opluchting. De Braziliaanse aanvaller hoeft immers ondanks zijn blessure niet te vrezen voor zijn deelname aan het wereldkampioenschap in eigen land, dat op 12 juni van start gaat. Brazilië opent het toernooi die dag in Sao Paulo tegen Kroatië.