Jetair annuleert reizen naar Sharm el Sheik tot eind augustus

Touroperators Jetair, VIP Selection en Sunjets.be reizen tot en met eind augustus niet meer naar de Egyptische badplaats Sharm el Sheikh. De reizen naar de bestemming waren eerder al geannuleerd tot 22 juni. "Onze reizigers vragen ons een standpunt in te nemen", zegt Jetairwoordvoerder Hans Vanhaelemeesch.

jatimmermans

"De beslissing komt er na grondige evaluatie van de verwachtingen van de Belgische reiziger", aldus Jetair. "Landgenoten tonen sinds anderhalve maand nog nauwelijks interesse voor Sharm el Sheikh. Bovendien gaven veel geboekte reizigers de voorbije weken aan te willen omboeken naar een andere reisbestemming. Het gaat veelal om gezinnen met kinderen. Zij kunnen nu met onmiddellijke ingang omboeken, nu er nog een ruim aanbod is."

Thomas Cook

Thomas Cook, dat tot eind juni alle reizen naar Sharm el Sheikh annuleert, meldt in een reactie dat het in principe vanaf begin juli weer op de badplaats vliegt. "Er is nu geen enkele reden om ook na eind juni de vluchten nog te annuleren", zegt Thomas Cook-woordvoerder Baptiste van Outryve.

"Bedoeling van het reisadvies was toen om de klant zekerheid te geven", zegt Van Outryve. "De afgelopen dagen waren geen incidenten in de regio die erop wijzen dat het nodig is om ook na eind juni niet meer op Sharm el Sheikh te vliegen. Thomas Cook zal te gepasten tijde communiceren als wij ook die beslissing zouden nemen. In principe vliegen we vanaf 1 juli weer op Sharm el Sheikh."

Belga

Archiefbeeld AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER