Akkoord rond schrapping derdeprovincialer FC Limelette

© Belga

Het Uitvoerend Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft donderdagmiddag de schrapping van derdeprovincialer FC Limelette goedgekeurd. De club, die op 4 april veroordeeld werd tot verwijdering uit de KBVB, kent zijn definitieve lot op 28 juni. Dan moet de Algemene Vergadering van de voetbalbond de beslissing nog goedkeuren, al is dat slechts een formaliteit.

mio

FC Limelette, de club uit derde provinciale B die in het nieuws kwam met zwaar geweld in de wedstrijd tegen FC Lasne op 22 september, zal dus hoogstwaarschijnlijk niet meer bestaan na 28 juni. De Algemene Vergadering heeft niet de gewoonte om beslissingen van het Uitvoerend Comité teniet te doen. Bovendien is een simpele meerderheid bij de stemmende leden voldoende om het lot van FC Limelette te bezegelen.

Supporters en spelers van FC Limelette vielen op 22 september spelers van FC Lasne aan met boksijzers, onder meer Lasne-kapitein Christophe Decoster werd met een dubbele open kaakbreuk opgezadeld.

De bondsinstanties tillen ook zwaar aan het feit dat een van de vechtersbazen intussen een contractverlenging bij Limelette kreeg voor volgend seizoen. ‘Ook de andere agressors zijn allemaal nog actief in de club’, klinkt het. ‘Op 26 januari moest het duel FC Lasne-FC Limelette gespeeld worden, maar Lasne gaf forfait uit angst voor onveilige situaties, gezien de gebeurtenissen uit de heenwedstrijd.’

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen