Boasson Hagen: “Met leiderstrui naar huis gaan”

© AFP

Er stond geen maat op Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data) woensdag in de tijdrit van de Ronde van Qatar. De 29-jarige Noor was 25 seconden sneller dan de Nederlander Jos van Emden. “Ik voel me sterk, sterker dan vorig jaar”, zei hij na afloop.

Wielrennen op Sportwereld.be

Edvald Boasson Hagen werd vorig jaar achtste op hetzelfde parcours. Nu toonde hij zich de snelste. “Ik kwam met een goed gevoel naar hier. De voorbije dagen ging het er hard aan toe in de waaierritten, maar bleef ik overeind en ook vanmiddag was het gevoel goed en reed ik een snelle chrono. Ik ben blij met deze overwinning, niet alleen met de dagzege, maar ik pak ook de gele trui.”

Er staan nog twee ritten op het programma in Qatar, vooral die van donderdag wordt nog gevaarlijk, de langste etappe van Al Zubarah Fort naar Madinat Al Shamal over 189 kilometer. “Het wordt nog oppassen de komende dagen. Ik moet goed vooraan koersen en ik wil die leiderstrui verdedigen en wil er mee huiswaarts keren.”

Het grote doel voor de Noor blijven de voorjaarsklassiekers, waar hij graag een grotere rol wil spelen. Vorig jaar brak hij zijn sleutelbeen in Gent-Wevelgem, een koers die hij in 2009 won. “Ik hoop dat ik van pech gespaard blijf en me kan tonen in de klassiekers.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen