Hartritmestoornissen nopen Stevens tot afscheid als trainer

© AFP

Huub Stevens heeft zijn ontslag gegeven als trainer van de Duitse eersteklasser TSG 1899 Hoffenheim. De 62-jarige Nederlander kampt met hartritmestoornissen, zo maakte hij woensdag bekend op een persconferentie. Stevens moet binnenkort mogelijk onder het mes en wil zich volledig richten op zijn herstel. "De ploeg verdient een trainer die zich 120 procent kan inzetten om het behoud te verzekeren", zei de Nederlander.

Hoffenheim verloor zondag thuis met 0-2 van concurrent SV Darmstadt 98. Daardoor staat de ploeg na twintig speeldagen voorlaatste in de Duitse hoogste klasse, met evenveel punten (14) als hekkensluiter Hannover 96. Het verschil met de veilige vijftiende plek (Frankfurt) is 7 punten. De clubleiding sprak maandag nog vertrouwen uit in Stevens, die volgens manager Alexander Rosen niet voor ontslag hoefde te vrezen.

Stevens werd in oktober 2015 aangesteld als trainer, als opvolger van de ontslagen Markus Gisdol. Ook toen stond Hoffenheim op de voorlaatste plaats. Onder Stevens ging het nadien nauwelijks beter.

Stevens was in de Bundesliga eerder werkzaam bij Schalke 04, Hertha BSC, FC Köln, Hamburger SV en VfB Stuttgart. In Nederland fungeerde hij als coach van Roda JC en PSV.

Volgend seizoen zal Hoffenheim getraind worden door Julian Nagelsmann. De huidige coach van de U19 bereikte eerder al een akkoord over een contract tot 2019.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen