Rapper Kaye Styles voor 44ste (!) keer veroordeeld door politierechter

© ©GOEDEFROIT MUSIC

Rapper Kaye Styles werd woensdagochtend voor de 44ste keer door de politierechter veroordeeld. Deze keer omdat hij zijn rijbewijs niet ging inleveren bij een rijverbod. Hij kreeg een boete van 2.400 euro en een rijverbod van zes maanden.

tlg

Muzikaal is het al even stil rond rapper Kaye Styles. Maar in de politierechtbank laat de 34-jarige Belg met Ghanese roots nog steeds van zich horen. Woensdagochtend werd hij daar namelijk al voor de 44ste keer veroordeeld. Styles gaf verstek, maar kreeg wel een boete van 2.400 euro en een rijverbod van zes maanden. “Hij heeft al een rijkgevuld strafblad met heel wat overtredingen”, zei de politierechter.

Prison Break

Kaye Styles is vooral bekend van het themalied van de populaire serie Prison Break in ons land. En in 2006 nam hij deel aan Eurosong met het liedje Profile. Maar daar geraakte hij niet mee in de finale. Momenteel woont de man in Brussel, nadat hij een hele tijd in Knokke verbleef.

De voorbije jaren moest hij al meermaals voor de politierechtbank verschijnen. Vooral omdat zijn keuring of verzekering niet in orde waren. Maar ook voor het negeren van een rood licht of bellen achter het stuur.

Rijbewijs niet ingeleverd

Woensdagochtend moest hij nog maar eens verschijnen omwille van het negeren van zijn rijverbod. Als gevolg daarvan moest hij zijn rijbewijs binnen de vier werkdagen op de griffie van de Brugse politierechtbank indienen. Maar dat deed hij niet.

Toen de politie hem wilde verhoren, was hij ook niet bereikbaar. Ook gisteren stuurde Styles zijn kat naar de rechtbank en werd hij bij verstek veroordeeld. Omdat hij in september 2012 voor exact dezelfde feiten veroordeeld werd, kreeg hij een zware straf.

De politierechter nam hem zijn rijbewijs nu voor zes maanden af en gaf hem een boete van 2.400 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen