Van Avermaet: “Wordt moeilijk om Boasson Hagen te kloppen”

© BELGA

Greg Van Avermaet reed een sterke chrono in de Ronde van Qatar. De kopman van BMC eindigde op een vierde plaats, op 32 seconden van winnaar Edvald Boasson Hagen. “Het gevoel is goed”, aldus de kopman van BMC, “maar aan Edvald viel weinig te beginnen vandaag.”

Wielrennen op Sportwereld.be

Boasson Hagen gaf de tegenstand het nakijken in Qatar. “Vorig jaar, op hetzelfde parcours, finishte Edvald drie seconden voor mij”, aldus Van Avermaet. “Nu bedraagt het verschil 32 seconden. Ik reed nochtans dezelfde wattages, straf, dus hij is vandaag gewoon veel sterker. Het wordt moeilijk om hem te kloppen voor de eindzege.”

Van Avermaet staat nu vierde in het klassement, op 34 seconden van de Noor. Cavendish is tweede op 26 seconden en Manuel Quinziato staat derde op 32 tellen van de renner van Team Dimension Data.

“Het wordt moeilijk om Edvald te isoleren. Hij heeft een sterke ploeg. Nu goed, dit is Qatar, er kan nog vanalles gebeuren. Je bent hier nooit echt zeker tot je de finish in Doha hebt bereikt. Dat eindklassement wordt voor mij moeilijk, ik denk zelfs dat het gevaar nog van de sprinters achter mij in het klassement kan komen (de bonusseconden aan de finish bedragen 10, 6 en 4 seconden, red). We gaan blijven proberen en zien wel waar we eindigen. Het gevoel hier is alvast goed, ik ben tevreden dat ik met een goede conditie richting voorjaar trek.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen