Premier League-speler bekent zedenfeiten met minderjarigen

© REUTERS

Engels international en speler van Sunderland Adam Johnson heeft woensdag voor een rechtbank in het Britse Bradford bekend dat hij seksueel contact heeft gehad met een vijftienjarig meisje.

De middenvelder gaf ook toe dat hij met haar afsprak terwijl hij wist dat ze jonger was dan zestien jaar. Vrijdag volgt de verdere behandeling van de zaak.

Toen de aanklager de beschuldigingen voorlas, bevestigde Johnson dat hij schuldig was aan twee feiten. De middenvelder gaf toe dat hij het meisje via Facebook contacteerde en daarna met haar afsprak terwijl hij wist dat ze jonger dan zestien jaar was. Na kort overleg met zijn advocaten bekende hij ook dat er seksuele handelingen plaatsvonden. De feiten deden zich eind 2014 en begin vorig jaar voor.

De zaak heeft in Engeland al veel stof doen opwaaien. Toen het schandaal in maart 2015 bekend raakte, werd Johnson onmiddellijk geschorst door zijn club Sunderland. Maar het team uit de Premier League hief de schorsing al na veertien dagen op omdat hun speler toen alweer op vrije voeten was.

Johnson begon zijn carrière bij Middlesbrough, vervolgens speelde hij voor Manchester City om dan in 2012 te verhuizen naar Sunderland, waar hij destijds ploegmaat was van Rode Duivel Simon Mignolet. Dit seizoen kwam de middenvelder vier keer in actie bij zijn club. De 28-jarige Brit heeft ook twaalf caps op zijn naam staan.