Schepencollege geeft negatief advies windmolens

Het schepencollege van Beerse heeft een ongunstig advies voor de milieuvergunningsaanvraag van vijf windturbines in Beerse-Zuid uitgebracht. Het provinciebestuur hakt uiteindelijk de knoop door.

Bart Van den Langenbergh

De firma W-Kracht ontvouwde enkele maanden geleden plannen om verspreid op het industrieterrein Beerse-Zuid vijf windturbines te plaatsen van 150 meter hoog. De bewoners van de wijken 't Suydt en Hemelrijk in Beerse gingen op hun achterste poten staan en verzamelden 550 bezwaren tegen de milieuvergunningsaanvraag.

Het schepencollege heeft rekening gehouden met het protest. "Het schepencollege heeft beslist, door onder andere de vele bezwaarschriften die zijn ingediend, om het windturbinepark ongunstig te adviseren", zegt burgemeester Marc Smans (N-VA). "Dat advies wordt aan de provincie bezorgd. Het is de provincie die de laatste beslissing neemt en al dan niet de 5 windturbines zal vergunnen."

Intussen is het openbaar onderzoek voor de bouwervergunningsaanvraag gestart. Tot 4 maart kunnen de inwoners daartegen nog bezwaren indienen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER