© Patrick Hattori

Ruim twintig nieuwe camera’s bewaken parken en speeltuinen

De stad investeert opnieuw in extra bewakingscamera’s. De 26 toestellen kosten samen een half miljoen euro. Daarvan zullen er 23 dienen voor toezicht op mogelijke overlast in nieuwe parken en op vernieuwde speelpleintjes. Drie andere zijn mobiel en overal inzetbaar.

Sven Van Haezendonck

De gemeenteraad heeft dinsdagavond het licht op groen gezet voor de aankoop van nieuwe camera’s. Op drie plaatsen komen er op speelpleinen: Kreitenborg in Mechelen-Noord, Vennekant in Mechelen-Zuid en Bethaniënpolder in het centrum. “Het is daarbij ons doel om een evenwicht te bewaren. Onze stad telt 62 speelpleintjes waar kinderen zich kunnen uitleven, maar tegelijk hebben mensen die in de buurt van zo’n speeltuin wonen recht op nachtrust”, zegt schepen van Jeugd Greet Geypen (Open Vld).

Tegelijk zetten het stadsbestuur en de lokale politie in op de beveiliging van drie nieuwe parken. “In de toekomstige Sinte-Mette- en Rik Wouterstuin en in het geplande park aan de Populierendreef plaatsen wij camera’s”, bevestigt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

Klik en lees het hele artikel in de woensdagkrant van Gazet van Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER