© BELGA

ITF beslist binnenkort of Belgisch Davis Cup-team naar Oekraïne moet

Het is voorlopig onduidelijk of het Davis Cup-duel tussen Oekraïne en België zal plaatsvinden in Kiev. Begin augustus neemt de Internationale Tennisfederatie ITF een beslissing.

vml

De ontmoeting in de barrages van de Wereldgroep staat geprogrammeerd van 12 tot 14 september. In principe wordt er in het Palace of Sports in hoofdstad Kiev gespeeld, maar door het gewapend conflict in het zuidoosten van Oekraïne is dat nog onzeker. Op de website van de Davis Cup staat wel dat er vanaf 1 augustus tickets voor de ontmoeting kunnen worden gekocht.

Volgens de voorzitter van de Franstalige Tennisfederatie André Stein zal noch in Oekraïne noch in België worden gespeeld. ‘De ITF zal niet het enorme risico nemen om tennissers naar een land in oorlog te sturen’, liet hij optekenen in Sudpresse.

In een reactie aan Belga zegt een woordvoerder van de ITF dat er snel duidelijkheid komt. ‘Veiligheid is heel belangrijk. Wij volgen de situatie in Oekraïne op met onze onafhankelijke partners. Begin volgende maand zal definitief worden beslist of de ontmoeting in Oekraïne kan doorgaan.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Davis Cup