© VTM

Manneken Pis in de ban van Tomorrowland

Manneken Pis kreeg donderdagmiddag met een Tomorrowland-outfit zijn 923ste kostuum aangetrokken. Het Manneken is maar één dag te bewonderen in zijn magische uitrusting, die erna verhuist naar het Broodhuis, op de Brusselse Grote Markt. De 'Steampunk'-outfit werd ontworpen door Tomorrowland zelf.

In het Broodhuis prijkt het kostuum nog minstens tot september op het originele bronzen Manneken Pis-beeldje. Je vindt er ook andere kostuums, zoals het eerste, geschonken door gouverneur Maximiliaan van Oostenrijk in 1698.

'We hebben twee jaar geleden de aanvraag ingediend, en zijn heel blij dat het Manneken vandaag in onze huisstijl gehuld is', zegt Debby Wilmsen, de woordvoerster van Tomorrowland. Gisteren zijn een heleboel vluchten met internationale gasten aangekomen voor het tweede weekend van het festival, dat vrijdag begint. Veel bezoekers overnachten in Brussel.

Wie koos voor een 'Global Journey'-pakket, krijgt een rondleiding in de hoofdstad, vergezeld door feeën en andere figuranten. Naast een passage voor het Manneken staan ook een bezoek aan Mini-Europa en een Belgian Party op de Heizel op het programma. 'Het is een ideale gelegenheid om deze jongeren van over heel de wereld te laten kennismaken met onze steden', zegt Stef Gits van Toerisme Vlaanderen. 'Wie weet komen ze later terug met hun kinderen.'

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER