© twitter

Opstand uitgebroken in Gentse gevangenis

Er is een opstand uitgebroken in de gevangenis van Gent. Politie en brandweer zijn massaal ter plaatse. De hele buurt is afgezet.

boj/mige

Volgens onze bronnen is er vanmiddag een ruzie geweest tussen twee groepen gevangen. Twee van hen zijn daarop in de isoleercel beland, maar dat was niet naar de zin van een zestal vrienden. Die kwamen in opstand en waren agressief tegenover vijf cipiers. Om zich te beschermen, hebben de cipiers zich opgesloten in een dienstlokaal. De politie probeert momenteel tot bij de gevangen te geraken.

Voor de oproer in de gevangenis van Gent is zaterdagavond het medisch interventieplan afgekondigd. Er werden al door gedetineerden gestichte brandjes geblust, meldt de Gentse brandweer.

De zes gedetineerden die vrij rondliepen na de oproer in de gevangenis van Gent worden verdacht van gijzeling van een van de cipiers. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen zaterdagavond. De vrouw werd "kortstondig van haar vrijheid beroofd" en werd na de rellen in shock naar het ziekenhuis gebracht.

Het eerste incident gebeurde rond 14 uur, zegt het parket. Twee groepen gedetineerden, in totaal een tiental gevangenen, kwamen met elkaar in conflict. "Dit incident kon zonder noemenswaardige problemen intern binnen de gevangenis worden opgelost en de twee aanstokers werden afgezonderd", zegt parketwoordvoerster Caroline Jonckers. Zowel politie en parket geven geen commentaar over de exacte aanleiding van het incident.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer