Verdachte rijdt in op agente die vaststellingen doet bij cannabisplantage

© google street view

De lokale politie van Oud-Heverlee trof enkele weken geleden een cannabisplantage met een 500-tal planten aan in een woning in het Hertogenveld. Tijdens het inventariseren van de plantage probeerde een nog voortvluchtige verdachte een van de agenten aan te rijden met zijn wagen.

mtm

Nadat enkele buurtbewoners hadden gemeld dat er “verdachte gedragingen” waren rond het huis in het Hertogenveld, ging de recherche van politiezone Voer en Dijle (VODI) op 23 mei over tot een huiszoeking. De agenten troffen een cannabisplantage aan met een 500-tal planten en konden ook twee verdachten arresteren: een 32-jarige man die op het adres stond ingeschreven en een 41-jarige Nederlander. Beide mannen werden de dag erna aangehouden door de onderzoeksrechter en verschijnen dinsdag voor de raadkamer in Leuven.

Een dag na de ontdekking van de plantage gingen twee agenten de plantage inventariseren. Op dat moment kwam echter een auto met Nederlandse nummerplaten aangereden. Een van de agenten probeerde zich kenbaar te maken, maar de auto maakte geen aanstalten om te stoppen. De agente kon net op tijd wegspringen en werd niet aangereden. Het gerechtelijk onderzoek werd wel uitgebreid met een poging tot doodslag.

De bestuurder van de wagen wordt op dit moment nog altijd opgespoord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen