Dit ingrediënt helpt je om af te vallen

© Shutterstock

Hoe meer gember, hoe beter. Een nieuwe studie heeft aangetoond dat gember in eten of drinken niet alleen helpt om af te vallen, maar dat het ook een belangrijke superfood is.

elvh

Een nieuwe Amerikaanse studie legde de resultaten van 60 bestaande studies samen en kon niet anders dan concluderen dat gember goed is en dat je er eigenlijk bijna niet genoeg van kan eten of drinken.

Gember wordt overal ter wereld gegeten en werd altijd al gebruikt als geneesmiddel voor allerlei kwaaltjes. Momenteel wordt gember vaak omschreven als superfood.

De nieuwe Amerikaanse paper met de onderzoeksresultaten bewijst dat gember een heel belangrijke rol speelt bij vetverbranding en dat het ook het hongergevoel stilt. Het zou ook de cholesterol en bloeddruk verlagen en de lever een boost geven.

Wat de wetenschap nog niet weet, is hoeveel gember je precies moet innemen en in welke formule (poeder, capsules, tabletten, in drank...) dit het meeste effect heeft.

Maar het is dus wel bewezen dat het altijd een goed idee is om gember in je dieet in te passen. Het kan in elk geval zeker geen kwaad, integendeel. Gember zou ook goed zijn bij menstruatiepijn, misselijkheid en een wondermiddel bij pijnlijke spieren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer