© ram

© ram

© ram

© ram

© ram

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Veiligheidsmaatregelen op Midzomernachtfair verlopen zonder problemen

In het centrum van de enclavegemeente Baarle- Hertog/ Baarle-Nassau was het zaterdagavond behoorlijk druk door de jaarlijkse Midzomernachtfair. Aan de toegangen werden alle bezoekers gecontroleerd.

Ronny van den Ackerveken

De Stichting Ondernemend Baarle (StOB), die de avondmarkt organiseert, kreeg woensdag te horen dat de avondmarkt alleen mocht plaatsvinden als de nodige veiligheidsmaatregelen werden genomen. De reden daarvoor is de verhoogde terreurdreiging in België. Agenten van de lokale politie patrouilleerden zaterdagavond door de verkeersvrije straten.

Aan de toegangen kregen bezoekers met tassen en rugzakken de vraag om die even te openen. "We hebben overwegend positieve reacties gekregen op de controles", zegt voorzitter Bas Verhoeven van de werkgroep StOB Midzomernachtfair. "De mensen maakten er geen probleem van om even hun tassen te openen. Er waren daardoor wel meer vrijwilligers nodig, maar die hebben we gevonden. Alles is verlopen zoals door de Belgische en Nederlandse overheden is opgelegd."

De verhoogde veiligheid had weinig invloed op de publieke belangstelling. Volgens een schatting van de organisatie zijn er 13.000 bezoekers geweest.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER