© Photo News

32.000 tickets voor WK veldrijden nu al de deur uit

De tickets voor het WK veldrijden in Heusden-Zolder op 30 en 31 januari 2016 vliegen de deur uit. Nu al zijn 32.000 tickets verkocht. Dat vertelde organisator Koen Monu dinsdagavond in Eeklo tijdens de voorstelling van het boek ‘Het veld van eer’, 65 jaar WK veldrijden.

Het boek, geschreven door oud-journalist Luc Lamon en Mark Van Hamme, is voer voor liefhebbers van de cyclocross. 65 jaar WK veldrijden komt er in aan bod en alle grote en kleine verhalen van de WK’s worden belicht in het naslagwerk van maar liefst 272 pagina’s.

Tijdens de presentatie van het boek lieten verschillende oud-wereldkampioenen hun licht schijnen over hun WK’s en het huidige veldrijden. Ook Koen Monu, organisator van het WK veldrijden in Heusden-Zolder, kreeg het woord. “Er komt heel wat organisatie bij zo’n WK kijken”, vertelde hij. “Door de terreurdreiging is er bovendien nu nog meer werk, maar ik kijk er naar uit. Het zal een schitterend WK worden.”

Bij de presentatie van het WK in Tabor vorig jaar legde Monu de lat hoog. “Ik wil graag 80.000 bezoekers over de twee dagen verspreid”, stelde hij toen. “Dat moet mogelijk zijn. We hebben daartoe de capaciteit.” Monu is alvast op de goede weg. “Er zijn nu al 32.000 tickets verkocht”, maakte hij langs zijn neus weg bekend. “En het WK is nog twee maanden ver. Dus dat loopt alvast goed, al hopen we wel dat tegen dan de terreurdreiging naar de achtergrond is verdwenen.”

Het laatste WK in België, in Koksijde in 2012, lokte zo’n 60.000 bezoekers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden