© Photo News

Veel lof voor Ilse Heylen van collega-judoka’s

Judoka Ilse Heylen (-52 kg) komt donderdag in actie op de Grand Prix van het Zuid-Koreaanse Jeju en kreeg van de collega’s alvast heel veel lof voor de 50ste internationale medaille. Die behaald ze drie weken geleden op de African Open in Port Louis en zette ze met een mooi fotoboek extra in de verf.

Heylen (IJF 22) botst in de eerste ronde in Jeju op de Zuid-Koreaanse Kim Yura (IJF 87), (eventueel) daarna wacht Priscilla Gneto (IJF 11). Op de vooravond van de GP reageerden Roxane Taeymans (-70 kg), Sofie De Saedelaere (-78 kg), Dirk Van Tichelt (-73 kg, Jasper Lefevere en Kenneth Van Gansbeke (beiden -66 kg) vol bewondering over de achttien jaar lange carrière van Ilse Heylen, waarin ze (voorlopig) 50 maal het podium op mocht.

“Petje af! Zij behaalde gemiddeld één medaille per vier toernooien”, aldus Van Tichelt. “Dat betekent iedere keer je gewicht maken, het minst leuke bij iedere wedstrijd. Zij heeft dus enorm veel afgezien. Dat verdient alle respect.”

“Ilse is het synoniem voor ongelooflijk talent en doorzettingsvermogen. Motiverend voor iedere judoka: jong en oud, nationaal en internationaal”, oordeelt ook Taeymans. “Schitterend! Ik zal dat nooit kunnen evenaren en het zal nog lang duren vooraleer iemand haar dat zal nadoen. Ik bewonder haar als mens en als judoka”, aldus De Saedelare.

Ook Jasper Lefevere en Kenneth Van Gansbeke steken hun lof niet onder stoelen of banken. “Heel veel respect voor Ilse omdat zij zo lang op een zo hoog niveau heeft kunnen presteren. Zij heeft 100 procent voor haar vak geleefd. Vergelijk haar alsjebief niet met andere generaties want het judo is compleet veranderd”, stelde Lefevere. “Ilse betekent veel voor het Belgisch judo. Zij heeft enorm veel pech gekend maar is iedere keer teruggekomen. Haar doorzettingsvermogen is fenomenaal en bewonderenswaardig”, aldus Van Gansbeke.

De Franse sportfotograaf Emmeric Le Person is er in geslaagd om al die kwaliteiten van Heylen vast te leggen in een boek unieke zwart-wit foto’s onder de titel. “Ilse Heylen, op weg naar de Olympische Spelen van Rio 2016”. Het boek kost 39,00 € en is te bestellen via ilse-olivier@telenet.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten