© LVG

N-VA bezorgd om parkeergelegenheid in centrum

Oppositiefractie N-VA vreest dat de inrichting van de Dr. Theo Tutsstraat, de Jan Frans Willemsstraat en een deel van de Molenlei als fietsstraten ten koste zal gaan van de parkeergelegenheid. “Fietsers worden ook te veel als snelheidsremmers gebruikt”, zei Sven Snyders tijdens de gemeenteraad.

Ludwig Van Gelder

Allerlei wegversmallingen en verkeersplateaus drukken het aantal parkeerplaatsen, vindt N-VA. “In de Molenlei worden vier versmallingen voorzien ter hoogte van het laatste woonerf van de BMT-site, terwijl één volstaat”, aldus Sven Snyders. “En de kruispunten van de Jan Frans Willemsstraat met zowel de Dr. Theo Tutsstraat als de Heuvelstraat worden er niet veiliger op.”

Schepen van Verkeer Rudi Goyvaerts (Pro) weerlegde de kritiek van N-VA. “In de Dr. Theo Tutsstraat kunnen nu maximaal 27 auto’s staan, maar de parkeerplaatsen zijn niet afgebakend, zodat het maximum afhangt van de manier van parkeren.” In het nieuwe concept komen er 22 afgebakende parkeerplaatsen. Ook voor het OCMW-gebouw kan er geparkeerd worden.

In de Molenlei en de Jan Frans Willemsstraat komen er na de heraanleg enkele parkeerplaatsen bij. Schepen Goyvaerts zei wel bereid te zijn om na te gaan of het aantal wegversmallingen in de Molenlei naar omlaag kan.

De twee kruispunten worden volgens Goyvaerts ook een stuk veiliger in plaats van gevaarlijker. “Op de hoeken worden de voetpaden breder, wat de zichtbaarheid verbetert. En auto’s die vanuit de Jan Frans Willemsstraat linksaf draaien, kunnen door een geleider hun bocht niet meer afsnijden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER