© Noliko Maaseik

ETHIAS LEAGUE. Roeselare wint ook tweede finaleduel tegen Maaseik en zet grote stap richting tiende titel

Knack Roeselare heeft een grote stap gezet richting titel na een 3-1 overwinning tegen Maaseik. Roeselare had in het eigen Schiervelde enkel in set drie even moeite met de Limburgers, maar won de beslissende vierde set uiteindelijk comfortabel met 25-13. Als Maaseik komende woensdag niet wint, pakt Roeselare zijn tiende landstitel in het volleybal. Roeselare had eerder deze week ook al de openingsmatch gewonnen met 2-3.

jtp

De West-Vlamingen hebben maar één zege meer nodig om hun titel te verlengen. Het derde duel in deze finale wordt woensdag in Maaseik gespeeld. Daarna volgen eventueel nog duels in Roeselare (vrij 06/05) en Maaseik (zon 08/05).

Roeselare gaat voor een tiende landstitel, de vierde op rij. Recordkampioen Maaseik kan een vijftiende keer kampioen van België worden. Sinds 1995 was de titel altijd voor Maaseik of Roeselare. Maaseik speelde van 1994 tot 2013 twintig keer op rij de finale, maar miste de voorbije twee jaar de boot. In 2014 werd Roeselare kampioen tegen Antwerpen, vorig jaar tegen Asse-Lennik.

Uitslag:

Roeselare - Maaseik: 3-1 (25-19, 25-20, 22-25, 25-13)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal