Mirallas moet maar één match missen door enkelblessure

© BELGAIMAGE

Kevin Mirallas zal maar één match out zijn nadat hij maandagavond slachtoffer werd van een stevige charge op zijn enkel. Dat maakte Everton-trainer Roberto Martinez bekend in zijn persconferentie voor de wedstrijd tegen Southampton, waar de Rode Duivel dus niet zal kunnen meespelen.

bla, wic

‘Dit was zowat de minste schade die hij aan zijn enkel kon hebben’, vertelde Martinez op de persconferentie voor de match. ‘Maar toch zal hij Southampton moeten missen.’ Mirallas werd in de slotfase van de thuismatch tegen QPR (3-1) onderuit gehaald door een wilde tackle. Hij werd met de draagberrie van het veld gedragen en zei dat ‘dat zijn enkel gebroken was’. Er werd gevreesd voor een weken- of zelfs maandenlange afwezigheid, maar die blijkt nu dus mee te vallen.

Terug voor kerstvoetbal

‘We waren heel ongerust na de wedstrijd. Het was een actie waarbij de enkel zeker schade kon oplopen. Hij werd geraakt aan het buitenste enkelligament, maar alles blijkt goed mee te vallen en dat is heel goed nieuws voor ons. Mirallas herstelt altijd snel, de wedstrijd van zaterdag komt echter te vroeg. Daarna verwacht ik hem terug voor het kerstvoetbal’, aldus Martinez.

De 27-jarige Mirallas stond eerder dit seizoen een tijdlang aan de kant met een hamstringblessure, maar is sinds zijn terugkeer vaak beslissend. In de laatste vier competitiewedstrijden was hij goed voor twee doelpunten en een assist bij Everton, dat met 21 punten voorlopig vrede moet nemen met de tiende plaats in de Premier League.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen