Man loopt met karabijn met afgezaagde loop door Brussel

© Photo News

In de Munthofstraat in Brussel is dinsdagochtend een gewapende man opgepakt. Het bleek te gaan om een karabijn met afgezaagde loop dat onbruikbaar was en de man had niet meteen kwaad in de zin, aldus de woordvoerster van de politie Brussel Zuid.

blg

Een getuige verwittigde dinsdagochtend rond 08.30 uur een politiepatrouille dat hij in het Hallepoortpark een gewapende man had gezien. Toen de agenten poolshoogte gingen nemen, bleek de gewapende man onvindbaar. De getuige kon wel een duidelijke persoonsbeschrijving geven, waarna verschillende patrouilles van de politie Brussel Zuid en de politie Brussel Hoofdstad/Elsene de omgeving doorzochten. Ook een politiehelikopter werd ingezet.

“Rond 08.45 uur werd de man aangetroffen in de Munthofstraat”, zegt Marie Verbeke, woordvoerster van de politie Brussel Zuid. “Hij had geen wapen bij maar dat bleek te zitten in een jas die even verderop lag. Het wapen - een karabijn met afgezaagde loop - bleek onbruikbaar en de man leek niet meteen kwade bedoelingen te hebben. Wij hebben alvast geen enkele melding gekregen dat hij iemand ermee zou bedreigd hebben.”

Wellicht wou de man stoer uit de hoek komen en mensen bang maken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen