Gezocht: achttien strandredders, vacatures open wegens herexamens

© jve

De reddingsdienst van Knokke-Heist zoekt nog naar extra redders voor de maand augustus. Door het hoge aantal herexamens en enkele jobstudenten die ondertussen een vaste job vonden, kan de reddingsdienst nog achttien nieuwe jobstudenten inzetten. “Tegen augustus raken de vacatures ingevuld”, zegt hoofdredder Wybo.

JUNIOR VERBEEKE

De strandreddingsdienst van Knokke-Heist zit met de handen in het haar. Voor augustus heeft het nog een behoorlijk aantal redders te kort. Dat komt omdat heel wat kandidaten moesten afzeggen wegens herexamens. In Knokke-Heist wordt tijdens de zomer bijna uitsluitend een beroep gedaan op jobstudenten. Vanaf 1 juli tot en met 31 augustus moeten twaalf badzones telkens bemand worden door vier redders. Knokke-Heist heeft met een lengte van tien kilometer strand het meeste aantal badzones van de Belgische kust. Het gemeentebestuur moet jaarlijks alle badzones vanaf Heist tot aan het Zwin van redders voorzien, en dat blijkt dit jaar dus extra moeilijk.

Hoofdredder Eric Wybo bevestigt het tekort aan redders voor de maand augustus. Volgens de man zijn er nog achttien nodig, al verwacht hij dat die vacatures tegen augustus ook daadwerkelijk ingevuld geraken. “Ik denk dat het probleem opgelost geraakt met behulp van de nodige reclame”, vertelt Wybo. “Heel wat van onze jobstudenten hebben dit jaar herexamens, waardoor we opeens met een tekort zaten. Ook vonden enkele ex-jobstudenten die de afgelopen jaren bij ons aan de slag waren, ondertussen ergens vast werk. Maar geen paniek: met de hulp van andere kustgemeenten geraken we normaal aan genoeg personeel voor augustus.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen