© Dirk Vertommen

Raadslid ontevreden over aanpak Heistse publiektrekkers

Gemeenteraadslid Jan Baestaens (ETA) heeft geen hoge pet op van de manier waarop Hestival en Heist Bruist worden aangepakt. Schepen van Evenementen en Financiën Carl Verelst (CD&V) weerlegt de stellingen van Baestaens.

Kristof Van Rompaey

Enerzijds heeft Baestaens praktische bezwaren bij de aanpak van Heist Bruist, dat dit jaar opnieuw anders werd ingedeeld. De vip- en zomerbar aan het kloostergebouw is volgens hem een doorn in het oog voor twee cafés, ’t Pleintje en den Hosp, die daardoor helemaal geen, of een beperkt, zicht hebben op het podium. “Op financieel vlak was er vorig jaar ook een exploitatieverlies van 25.000 euro”, stelt hij. “Ik vraag mij af of het, gezien de slechte setting, voldoende zal zijn om de prijzen van een pintje op te slagen naar 2,20 euro om dat weg te werken. De gemeente geeft bovendien 20.000 euro subsidies aan de vzw Kruispunt. Zij geven dat geld op hun beurt deels door aan de vzw Heist Bruist. Zo’n geldstroom tussen twee vzw’s is naar mijn mening allesbehalve transparant.”

Het raadslid vreest naar eigen zeggen dat Heist Bruist “in de sporen van Hestival zal treden”. “Na meer dan tien jaar kampen zij nog altijd met een exploitatieverlies", meent hij. Schepen van Evenementen en Financiën Carl Verelst (CD&V) weerlegt de stellingen van Baestaens. “Hestival wordt effectief georganiseerd door zeer geëngageerde jongeren. Elk jaar staan er opnieuw 10.000 mensen op het plein. Dan kan ik alleen vaststellen dat het schitterend loopt." Wat Heist Bruist betreft, benadrukt de schepen dat de feestweekends maar voor een relatief klein stuk met gemeentelijke middelen worden bekostigd.

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER