© Wout Engels

Voormalige brouwerij wordt Koffiehuis La Crème

Het woonhuis van de voormalige brouwerij Den Draaiboom is na meer dan 10 jaar opnieuw opgeknapt. Werner en Sanne Cant openden er deze maand hun Koffiehuis La Crème.

Wout Engels

Werner en Sanne Cant waren twee jaar aan de slag om het verwaarloosde herenhuis in de Kanaalstraat te renoveren. Eerst in combinatie met hun job, vanaf januari voltijds. Op 16 juli konden ze dan eindelijk hun koffiehuis openen. "Meer dan twee jaar geleden zaten we ergens in Turnhout een koffie te drinken", zegt Werner. "We waren allebei al een tijdje aan het denken om iets anders te doen met ons leven en een koffiehuis openen leek ons plots wel iets. Na heel wat zoeken kwamen we dan hier in Lier terecht. Eerst leek het te hoog gegrepen, maar we waren meteen verliefd op het pand."

De gloednieuwe zaak kreeg de naam "La Crème" met zich mee. "Ik heb wat liggen puzzelen met de eerste letters van de namen van onze kinderen en ben tot dat gekomen", lacht Sanne. "De naam is misschien wel wat misleidend, want je kan hier wel voor meer terecht dan uitsluitend roomijs of koffie. Zo is onze keuken open tot 21 uur en hebben we heerlijk verse spaghetti bolognaise, tapas, salades en croques monsieurs op de kaart staan."

Koffiehuis La Crème is van dinsdag tot en met zondag geopend vanaf 10 uur. Maandag is de sluitingsdag van de zaak. Op het ruime terras kunnen heel wat wandelaars en fietsers even uitrusten van hun tocht over de dijken van het Netekanaal. "De tuin wordt ook nog onder handen genomen, daar zetten we binnenkort een aantal speeltuigen voor de kinderen", zegt Werner. "Binnen is er nu al een speelkamer beschikbaar. Daarnaast hebben we ook aparte ruimtes voor kleinere groepen of vergaderingen."

www.lacreme-koffiehuis.be

03-489.06.50

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER