Dienst Vreemdelingenzaken probeert achterstand weg te werken

De Dienst Vreemdelingenzaken heeft voor het eerst ook de deuren geopend in het weekend. Er worden vandaag interviews afgenomen om de huidige achterstand weg te werken. Nieuwe vluchtelingen kunnen zich niet aanmelden.

De Dienst Vreemdelingenzaken kan maar 250 dossiers per dag behandelen, maar dagelijks staan er veel meer asielzoekers in de rij om zich te laten registreren als kandidaat-vluchteling. Zij krijgen een document mee om later terug te keren.

In de eerste weken van augustus raakte de achterstand die de Dienst Vreemdelingenzaken op maandag en dinsdag opliep tegen het einde van de week steeds weggewerkt. Dat is sinds vorige week echter niet meer het geval. Donderdag en vrijdag kregen 150 asielzoekers te horen dat ze maandag moeten terugkeren. 90 mensen zijn al opgeroepen voor dinsdag.

Om de huidige achterstand niet groter te laten worden, is de Dienst Vreemdelingenzaken vandaag voor het eerst in het weekend open. "Wij nemen vandaag en morgen interviews af van mensen die al reeds ingeschreven zijn, zodat de dossiers kunnen doorstromen naar het Commissariaat-Generaal", zegt Geert De Vulder.

Het loket waar de asielzoekers hun aanvraag moeten indienen is vandaag echter niet open.

Ondertussen brengen nog heel wat vluchtelingen de nacht door in het park. Heel wat mensen kwamen vanochtend opnieuw spullen brengen. Vanaf maandag kunnen de asielzoekers die niet meteen kunnen worden geholpen door de Dienst Vreemdelingenzaken terecht in het gebouw WTC 3 aan het Noordstation.

Meest gelezen