© ram

© gemeente rijkevorsel

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Steenfabriek Sas gaat gedeeltelijk tegen vlakte

Het gemeentebestuur is bezig met de voorbereidingen van enkele sloopwerken op het terrein van de oude steenfabriek Sas in Sint-Jozef. De schoorsteen blijft staan.

Ronny van den Ackerveken

Na de sluiting in 2009 heeft de gemeente de steenfabriek gekocht om er woningen en ruimte voor verenigingen van te maken. Stedenbouw heeft recent een sloopvergunning verleend, maar acht gebouwen en constructies blijven behouden. Het gaat onder andere om het kantoorgebouw en de voorgevel van het ovengebouw. Ook de schouw van de fabriek gaat niet onder de sloophamer, omdat ze een grote beeldbepalende waarde heeft in de dorpskern van Sint-Jozef. De bovenkant wordt wel iets korter, want er zijn beschadigingen vastgesteld.

De sloopwerken starten ten vroegste in het voorjaar van 2017. Rijkevorsel kan aanspraak maken op subsidies van de Vlaamse Overheid, maar die aanvraag heeft nog een tijdrovende weg af te leggen. De werken aan de schoorsteen gebeuren vermoedelijk wel dit jaar nog. Met een ruimtelijk uitvoeringsplan is de site inmiddels omgevormd naar een gebied voor wonen en open ruimte.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER