© idelette folkersma

Adil El Arbi verfilmt verhaal dat Kempense leerlingen schreven

Hoogstraten wordt in september het decor voor filmopnames. Vijf tienermeisjes schreven onder begeleiding van jeugdauteur Dirk Bracke het verhaal en konden regisseur Adil El Arbi overtuigen om er een kortfilm van te maken.

Ronny van den Ackerveken

Charlotte Verhoeven, Catherine Peeraer, Silvana Smits en Juliette Hofstede uit Hoogstraten mochten samen met Kato Putcuijps uit Gooreind (Wuustwezel) een verhaal schrijven over catfishing. Dat is het maken van valse profielen op sociale media om relaties aan te knopen. "We willen met het verhaal iedereen waarschuwen voor wat het kan teweegbrengen", zegt Silvana. "Iemand van 12 jaar kent alle gevaren nog niet als hij of zij op Facebook zit. Ook ouders hebben er niet altijd weet van."

Jeugdauteur Dirk Bracke hielp de meisjes bij het schrijven en bracht hen ook in contact met El Arbi. "Toen het verhaal af was, kwam het idee om er een kortfilm van te maken", vertelt Juliette. "Tijdens een etentje in Antwerpen vorig jaar om Dirk Bracke te bedanken, was Adil El Arbi ook aanwezig. Hij ging direct akkoord."

Jongeren die willen meespelen of figureren in de film sturen een mail naar dorien@hakuna.be. De casting vindt plaats in Le Cirq in Hoogstraten op maandag 27 juni.

Lees het volledige verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER