© Meydan Project

© Meydan Project

© AP

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Dubai kondigt grootste overdekte skistation ter wereld aan

Dubai, het Golfemiraat dat om zijn extravagante projecten bekendstaat, is van plan het grootste overdekte skistation ter wereld te bouwen. Dat hebben de autoriteiten dinsdag bekendgemaakt. De skipiste moet liefst 1,2 kilometer lang worden, en zal onder meer worden opgesmukt met een... dansende fontein van 420 meter.

aro

Het project heet Meydan One, en zorgt naast de skipiste en de dansende fontein ook voor de komst van een toren van 711 meter, een commercieel centrum, een hotel met 350 kamers en een jachthaven.

6,2 miljard euro

Zoals we van alle bouwprojecten in Dubai gewoon zijn, is het kostenplaatje ook dit keer niet min. Het hele project wordt geschat op liefst 6,2 miljard euro, en zal zich uitstrekken van de hippodroom van Meydan, in de woestijn, tot aan de bekende wolkenkrabber Burj Khalifa, met zijn 828 meter de hoogste toren ter wereld.

Goed voor het milieu is het bouwproject alvast niet, al was het maar omdat het openhouden van een skistation op de plek waar het kwik in de zomer tot ver boven de 40 graden stijgt, enorm energieverslindend is. Maar concrete gegevens over het energieverbruik en de effecten voor het milieu zijn nog niet bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER