© rr

SportsPay berekent voor sportclubs bedrijfsvoorheffing op premies

HR-dienstenverlener SD Worx heeft dinsdag in Herselt de onlinesoftware SportsPay gelanceerd waarmee sportclubs op eenvoudige manier kunnen berekenen hoeveel bedrijfsvoorheffing ze verschuldigd zijn op de premies die ze uitbetalen aan spelers en trainers.

Vaak gebeurt die betaling momenteel nog in het zwart, waardoor de clubs fikse boetes riskeren. Tot 30 juni volgend jaar kan de software gratis gedownload worden.

Clubs die zich bij SportsPay registreren dienen eenmalig de spelersgegevens in te voeren en de afgesproken bedragen voor premies die in rekening dienen te worden gebracht. Een kalender houdt de data van de trainingen en de wedstrijden bij, waarna telkens de aanwezigheden van trainer of spelers dienen te worden aangevinkt. Daarop berekent de software zelf de verschuldigde bedrijfsvoorheffing en het brutobedrag van de premies.

Het systeem helpt de clubs ook om hun bedrijfsvoorheffing op een wettelijke manier te optimaliseren en geeft aan hoeveel hiervan naar de overheid moet gaan en opnieuw naar de club kan vloeien. Weinig clubs weten immers dat slechts 20 procent van de bedrijfsvoorheffing aan de overheid dient gestort als de club kan bewijzen dat minimaal de helft van het overschot opnieuw geïnvesteerd wordt in de jeugdwerking. SportsPay houdt automatisch bij in welke mate voldaan is aan die herbestedingsplicht.

SportsPay richt zich in eerste instantie op provinciale en lokale sportclubs waar spelers en trainers via premies worden vergoed. Het potentieel wordt geraamd op 4.000 tot 6.000 clubs. De toepassing werd samen met een sportclub ontwikkeld en heeft het over spelers, trainers en premies voor trainingen en/of wedstrijden en niet over werknemers en prestaties. Er is ook een specifieke toepassing voorzien voor boekhouders. Het systeem werd ontwikkeld door medewerkers van SD Worx, in het kader van een campagne waarbij de directie de medewerkers opriep, na te denken over innovatieve oplossingen die uitblinken in eenvoud.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER