Wat het leven niet kon scheiden, kon de dood evenmin

In de Verenigde Staten is een 91-jarige man 15 uur na zijn 92-jarige echtgenote overleden. Het paar was 70 jaar getrouwd. "We wisten dat hij vlug zou volgen eenmaal zij was overleden, zegt hun dochter.

Toen Kenneth Felumlee hartproblemen kreeg en beneden op de sofa sliep, sliep Helen naast hem. Geen van beiden had ooit alleen geslapen tijdens hun 70-jarig huwelijk.

Ook de gezondheid van Helen ging achteruit, en uiteindelijk belandde zij in een ziekenhuisbed. "Hij kon net ver genoeg reiken en haar hand vastpakken, maar hij keek niet omdat hij haar niet wilde zien lijden", legt dochter Linda Cody uit in Zanesville Times Recorder. Toen Helen uiteindelijk overleed, was Kenneth er ook klaar voor. Hij werd plotseling bleek en overleed kort daarop. "Een prachtige manier om afscheid te nemen", zegt dochter Linda Cody.

Het koppel leerde elkaar kennen toen ze respectievelijk 18 en 19 jaar oud waren. Ze huwden in 1944, eigenlijk twee dagen voor Kenneth oud genoeg was om te mogen trouwen. "Hij kon niet wachten", zegt zoon Jim.

Het koppel zou acht kinderen krijgen. Kenneth had verschillende baantjes, Helen deed het huishouden. Zij zorgde niet alleen voor haar eigen kinderen, maar ook voor arme families uit de buurt.

Kenneth & Helen, 70 jaar lang onafscheidelijk van elkaar

Meest gelezen