© Photonews

Max Verstappen nu al naar topteam: "Een waanzinnige kans"

Max Verstappen promoveert met onmiddellijke ingang naar Red Bull. Vanaf de GP van Spanje (15 mei) neemt de Maaseikenaar de plaats in van de Rus Daniil Kvyat, die de prijs betaalt voor zijn blunder in Sotsji.

Marc Cornelissen

Daarmee komt eerste podiumplaats wel erg dichtbij voor Verstappen, die na slechts 23 races voor het opleidingsteam Toro Rosso doorschuift naar een van de drie topteams in de F1. Red Bull kan momenteel niet tippen aan het dominante Mercedes, maar bikkelt met Ferrari voor de lagere podiumplaatsen.

Red Bull-sportbaas Helmut Marko wil Verstappen met deze promotie testen met het oog op volgend seizoen. Tegelijk is het een manier om de Limburger aan zich te binden. Aangenomen wordt dat Verstappen een contract met Red Bull heeft tot eind 2017, maar dat bevat allerlei opstapclausules en andere topteams trekken nadrukkelijk aan zijn mouw.

“Deze volgende stap in mijn nog prille Formule 1-carrière is een waanzinnige kans en ik ben Red Bull Racing en Helmut Marko dan ook zeer dankbaar voor het vertrouwen”, reageert Max Verstappen. “Dit is een nieuwe uitdaging, waarbij ik snel veel kan opsteken in de omgeving van het topteam Red Bull Racing. Daarnaast kijk ik er enorm naar uit om samen te werken met en te leren van een ervaren teamgenoot, die Daniel Ricciardo is. Ik kan alle medewerkers van Scuderia Toro Rosso niet genoeg bedanken voor hun inzet. Iedereen in de fabriek in Faenza - en Franz Tost in het bijzonder - heeft een bijdrage geleverd om mij te brengen waar ik nu ben. We hebben samen een mooie weg afgelegd. Ik kan niet wachten tot de eerste vrije training in Barcelona, die een bijzonder moment zal zijn”, aldus Verstappen.

Daniil Kvyat maakt de omgekeerde beweging van A-team Red Bull naar B-team Toro Rosso. Hij reed vorige zondag bij de start in op Sebastian Vettel en schakelde daarmee zichzelf, Vettel én teammaat Ricciardo uit. Die fout wordt hem nu bijzonder zwaar aangerekend.

“We zitten in de unieke positie met vier jonge rijders, die bij Red Bull en Toro Rosso een langdurig contract hebben. We hebben de flexibiliteit om tussen de twee teams te schuiven”, legt Christian Horner, de teambaas van Red Bull, uit. “Max heeft bewezen een uitzonderlijk talent te zijn. Dany kan zijn ontwikkeling voortzetten bij Toro Rosso. In een team waarmee hij vertrouwd is, krijgt hij de kans om zijn vorm terug te vinden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer