© Nicole Verstrepen

Kapelse thaibokster belandt in rolstoel en wil naar Paralympics

Gitte Haenen (29) stond vijf jaar geleden aan het begin van een profcarrière in het thaiboksen toen het noodlot toesloeg. Ze belandde in een rolstoel. Vandaag traint ze hard voor een nieuwe sportcarrière, waarbij ze focust op een selectie voor de Paralympics in de disciplines wheelen en handbike

Nicole Verstrepen

Sporten was Gittes lange leven. Zwemmen, atletiek, judo, volksdans, diepzeeduiken, pencak silat, ze deed het allemaal. Na haar middelbaar onderwijs is zij beginnen te thaiboksen en behaalde zij een bachelor lichamelijke opvoeding en studeerde ze bewegingsrecreatie. Ze werkte als sportleerkracht, fitnesstrainster en personal coach en behaalde in het thaiboksen in 2008 een tweede plaats op het EK en in 2009 een derde plaats op het EK en het WK.

“Maar op 29 juli 2010 kreeg ik tijdens het trainen van mijn sparringpartner een trap op mijn knie in plaats van op mijn bil. Toen ik probeerde recht te staan, viel ik weer om. Ik werd met veel pijn naar de spoed overgebracht”, vertelt Gitte Haenen.

Gittes voorste kruisband scheurde volledig af en waar een operatie aan de kruisbanden normaal een routineoperatie is, begon voor de thaibokster een eindeloze lijdensweg, met verschillende operaties. “Ik ben in 2012 proberen terug te komen in het thaiboksen en mocht België vertegenwoordigen op het EK waar ik een derde plaats behaalde, maar mijn been bleef achteruitgaan en na de vierde operatie besefte ik dat het thaiboksen voorbij was”, gaat de 29-jarige vrouw verder. Meer informatie over Gitte en haar plannen op deze link.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER