Aanrander van Waalborrepark riskeert 5 jaar cel

© credit

Het parket Halle-Vilvoorde heeft woensdag een gevangenisstraf van 5 jaar gevraagd tegen de 40-jarige V.B, die tussen 2011 en 2014 drie meisjes zou aangerand hebben en een vierde zou verkracht hebben in het Waalborrepark in Asse. Het parket eiste ook dat de man tien jaar ter beschikking zou gesteld worden van de strafuitvoeringsrechtbank. De verdediging pleitte schuldig voor de aanrandingen, maar vroeg de vrijspraak voor de verkrachting.

Guy Stevens

De drie aanrandingen vonden plaats in mei 2013 en mei en juni 2014 in het Waalborrepark in Asse. De dader benaderde de slachtoffers daarbij steeds langs achter, legde zijn hand op hun mond en trachtte hen in het struikgewas te trekken. Toen de slachtoffers zich verzetten en begonnen te schreeuwen, vluchtte hij weg. De verkrachting vond in december 2011 al plaats en gebeurde volgens hetzelfde stramien. Alleen verzette dat slachtoffer zich niet en kon de dader zijn gang gaan.

De vier slachtoffers, 15, 19 en 22 jaar, gaven een gelijkaardige beschrijving van de man met als opvallend detail dat hij een werkbroek aanhad. Eén van de slachtoffers had even voor de aanranding een wagen van Touring Wegenhulp zien voorbijrijden. Onderzoek bij Touring wees uit dat hun wagens met een 'track and trace'-systeem waren uitgerust. Dat stelde de speurders in staat de verdachte begin juli 2014 op te pakken.

Volgens de burgerlijke partijen en het parket waren er te veel overeenkomsten tussen de vier feiten om van toeval te kunnen spreken. Niet alleen kwamen plaats en werkwijze van de dader overeen, de vier slachtoffers gaven ook een gelijklopende beschrijving. Het slachtoffer van de verkrachting had de verdachte ook op foto herkend. De verdediging bleef er echter bij dat de verkrachting door een andere dader moest gepleegd zijn.

Het vonnis valt op 23 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen