© HBvL

Mollywood, een fuif speciaal voor mollige mensen

Hebben mensen met overgewicht hun eigen feestjes nodig? Als het van Simone Engel afhangt wel. Samen met een vriendin organiseert ze in het Duitse Ruhrgebied ‘Mollywood’-feesten, speciaal voor mollige mensen. De opening vindt morgen plaats.

DoJe

Dit weekend vindt in het Duitse Oberhausen het eerste ‘Mollywood’-feest plaats. Onder het motto ‘big is beautiful’ kunnen mensen met een aantal kilootjes te veel lustig vieren en dat zonder alle scheven blikken die ze anders toegeworpen krijgen.

Er wordt nu al hevig gediscussieerd. ‘Hebben we feestjes nodig voor mollige mensen?’ en ‘Is dit geen discriminatie?’ zijn enkele van de reacties die op het internet terug te vinden zijn.

Groffe reacties

Organisatrice Simone Engels maakt zich niet druk over de heisa rond het project. Samen met haar vriendin Janine de Filippo kwam ze op het idee om feesten te organiseren voor mollige mensen. Beide dames houden er wel van om eens stevig op stap te gaan, maar regelmatig ergeren ze zich serieus tijdens hun avondje uit. ‘Ons stoort het wanneer er naar ons gekeken wordt, daar voelen we ons allesbehalve goed bij’, zegt Engel. ‘We kregen de grofste reacties naar ons hoofd geslingerd.’ Zo zei ooit iemand tegen een van de dames: ‘U moet maar durven, zo er uit te zien.’

‘Er bestaan 30+-fuiven en ook party’s voor lesbiennes en homo’s, dus waarom zouden wij geen fuiven voor mollige mensen mogen hebben’, klinkt het nog.

De opening van ‘Mollywood’ staat volledig in het teken van erotiek. De organisatrices zullen bovendien zorgen voor een Burlesque-show. Als zaterdag blijkt dat het concept succesvol is, zullen de feesten om de twee maanden plaatsvinden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer