© HBvL

Tot vijf jaar cel voor verzenden van drugs via koerierdiensten

Een 50-jarige man uit Maasmechelen moet vier jaar de gevangenis in omdat hij pakjes met drugs oppikte die zijn schoonbroer vanuit Marokko verstuurde. De schoonbroer zelf, die in Marokko zit, werd bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar. De rechtbank vorderde ook zijn onmiddellijke aanhouding.

Vanuit Marokko stuurde de schoonbroer minstens zeven pakketten op via verschillende koerierdiensten richting België met daarin grote hoeveelheden drugs.

In naam van de firma’s Euro Dental en Les Ateliers de Lingerie werden de pakjes naar een vals contactadres, naam en nummer verstuurd. Op het laatste moment werd er dan naar de koerierdiensten gebeld om het leveringsadres of naam van de ontvanger aan te passen.

De man uit Maasmechelen haalde op die manier de verschillende pakketten op in Hasselt en Maasmechelen.

Het onderzoek begon toen een een pakket werd doorgestuurd naar de douane op Brucargo, waarin verdovende middelen werden aangetroffen. Het pakket werd afgeleverd op het adres van de man in Maasmechelen.

De brievenbus van de man was overplakt met een sticker met daarop dezelfde naam als op het pakket stond. Bij de levering werd de man gearresteerd en tijdens de huiszoeking werden verschillende afleveringsbonnen van DHL en UPS gevonden. Daarna werden ook nog andere pakketten met hasj onderschept in Spanje. Naast de gevangenisstraffen werden de mannen ook veroordeeld tot een respectievelijke boete van 18.000 en 24.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer