150 gasten op trouwfeest geeft beste huwelijk

© Wavebreak Media

Hoe groter het feest, hoe gelukkiger het huwelijk. Tot die conclusie kwamen onderzoekers aan de Universiteit van Virginia. Koppels die een formeel trouwfeest met meer gasten gaven, bleken tevredener over hun huwelijk dan mensen met een bescheiden trouwfeest.

JUV

Het onderzoek past in het ‘National Marriage project’ van de Universiteit van Virginia. Met dit project willen de onderzoekers nagaan op welke manier de hedendaagse huwelijken verlengd en verbeterd kunnen worden.

Van de 418 mensen die vijf jaar gevolgd werden, gaven 41 procent van de mensen met een formeel trouwfeest hun huwelijk een score van 60 procent en meer, dit tegenover 28 procent van de mensen met een bescheiden trouwfeest. Volgens de studie zou er ook een verband zijn tussen een goed huwelijk en een lange gastenlijst. Bijna de helft van de mensen met meer dan 150 gasten op hun trouwfeest gaven hun huwelijk een score van meer dan 60 procent, in vergelijking met maar 31 procent van de mensen met 50 of minder gasten.

Socioloog W. Bradford Wilcox zegt dat de verklaring van dit onderzoek niet zozeer in de prijs van het trouwfeest ligt, maar in de aanwezigheid van het grote aantal vrienden en familie. ‘Koppels met een groter netwerk hebben waarschijnlijk meer steun om de uitdagingen van het huwelijksleven te trotseren’, zegt hij in Daily Mail.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer