© LDN

Mechelen opent met Pennepoelpark vijfde stadspark op rij

Het Mechelse stadsbestuur opende woensdagavond het Pennepoelpark. Het is het vijfde stadspark in minder dan één jaar tijd. Het park telt drie ingangen en zowel jong als oud, maar ook de hondenbaasjes, gaan er aan hun trekken komen. Het nieuwe park van 5.500 vierkante meter groot heeft de stad 1,5 miljoen euro gekost.

LDN

Het park is langs de Neerheide, Pennepoelstraat en de Oude Liersebaan toegankelijk. “Voor de toegang langs de Oude Liersebaan te creëren hebben we zelfs een woning aangekocht en gesloopt”, vindt schepen van Groen, Marina De Bie.

In het noordelijk deel, vlak bij de toegang Neerheide, werd een hondenweide voorzien. Ook het trapveld in kunstgras werd in de nieuwe inrichting terug in het zuidelijk deel van het park ingelijfd. Maar de belangrijkste ontmoetingsplek in het park is een houten platvorm dat ideaal is om te zitten of te picknicken. Er vlak naast ligt een grote weide die ideaal is om er buurtevenementen op te houden”, weet de schepen.

Er zijn vele zitbanken en ook de kleinste Mechelaar zal hier veel plezier beleven. “In de grote weide werden drie trampolines ingepland, er is een schommel en in de speelboszones zijn heel wat spelprikkels in hout geplaatst. Zo zijn er blokken om te zitten, een huppelparcours en stammen om op te balanceren”, merkt Jeugdschepen Greet Geypen op.

Het park is ook voorzien van camerabewaking en het wordt, zoals alle andere stadsparken, ’s avond afgesloten om overlast te vermijden. Alleen de hondenweide is permanent toegankelijk.

© LDN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER