© Marin Baetens

© Marin Baetens

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Berchem Bazaar, een culinaire wandeling toont superdivers Berchem

Negentien handelaars uit de Driekoningenstraat en de Statiestraat serveren op 1 oktober gratis hapjes en laten de buurtbewoners kennis maken met specialiteiten van over de hele wereld.

Marin Baetens

Voor deze tweede editie van Berchem Bazaar werkte het cultuurcentrum samen met drie chef-koks. Thong van restaurant Xooi, gespecialiseerd in de Zuidoost-Aziatische keuken, Ben van restaurant Troubadour en Vadim van restaurant Smokey Jo's gespecialiseerd in gaar- en rooktechnieken en barbecuegerechten. Zij bedachten elk een origineel recept dat bereid kan worden met producten uit de buurtwinkels. Om 14u geeft Dirk Geldof, docent aan de faculteit Ontwerpwetenschappen (UA) en lector aan de KdG hogeschool, een lezing over Superdiversiteit. De culinaire wandelingen, geleid door de drie chefs,starten om 15u en brengen de bewoners langs de deelnemende winkels. Deze zijn Pasta Rigoletto Willem van Laarstraat 11 (traditionele Italiaanse keuken), Kupuku Driekoningenstraat 33 (accessoires uit Japan), Poyraz Driekoningenstraat 35-37 (Turkse pizza), Kraftwerk Driekoningenstraat 90 (bloemen op je bord), Tezol Driekoningenstraat 108 (Turkse bistrot), Mestanil Market Driekoningenstraat 77( Bulgaarse specialiteiten) D&A textiel driekoningenstraat 136 (keukenprinces in een kledingwinkel), Sezer Market Driekoningenstraat 87 ( Turkish Delight), Xooi Van Campenhoutstraat 40 (dagelijkse kost uit het Verre Oosten), Said Statiestraat 8-10 ( exotisch fruit), Helios Statiestraat 13 ( reeds 90 jaar zoet genot), Bakkerij Sevli Statiestraat 12 ( Turks,Marokkaans en Belgisch brood), Paparocca Statiestraat 17 ( pastabar en bistro), Brel Statiestraat 46 ( zoekt het dicht bij huis), Tugce Sweet Statiestraat 93 ( mierzoete snoepwinkeltje) , Suji Asian Market Statiestraat 105 ( Sri Lankaanse specialiteiten), De Antwerpse Visser Statiestraat 125 ( smaak van de Middellandse zee), Bakkerij Goeiemorgen Statiestraat 169 ( lekker en gezond), Patience's Place Statiestraat 152 ( Afrikaanse specialiteiten). Overal kan men terecht voor hapjes,proevertjes en snoepjes. Na de wandeling presenteren de chefs hun bijzondere gerecht. De bereiding en de plaatsen waar men alles kan kopen vindt men terug in de brochure Berchem Bazaar. Smakelijk !

Voor de lezing en de wandeling inschrijven via ccbe@stad.antwerpen.be De culinaire wandeling ( 4 euro ) start aan het cultureel centrum.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER