De dokters hadden net de hoop opgegeven dat deze studente (22) nog uit haar coma zou ontwaken. En toen gebeurde het onwaarschijnlijke

© Shutterstock

Sam Hemming, een 22-jarige Britse studente, is in het hospitaal door het oog van de naald gekropen.

wver

Sam werd met een zware hoofdwonde per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis na een verkeersongeval, waarbij het voertuig waarin ze zat over de kop ging op een snelweg. De studente belandde in een coma en haar ouders kregen enkele weken later de raad om de beademingsmachine uit te schakelen.

Op het ogenblik dat de artsen de laatste voorbereidingen daartoe troffen, zagen ze dat de grote teen van Sam bewoog. Al enkele dagen later kon de studente losgekoppeld worden van de machine en op eigen kracht ademhalen. Twee maanden nadien werd ze uit het ziekenhuis ontslagen en keerde de twintiger terug naar haar ouderlijke woonst.

De linkerhelft van haar brein raakte onherroepelijk beschadigd, maar ze leerde opnieuw spreken en wandelen. “Het is een mirakel”, zegt mama Carol in Britse media. “Sam had eigenlijk dood moeten zijn.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen