Direct naar artikelinhoud
Ready For The Weekend

Onze cultuurtips voor dit weekend: bamboekunst en levende kinderboeken

Wonderweekend.Beeld RV

De beste cultuurtips volgens journalist Jan Debackere.

FESTIVAL. Alleen voor gezinnen

Naar een festival gaan met kinderen betekent voor een vader of moeder vaak lang bij de kinderanimatie staan. Kan anders en beter, vonden enkele ouders, en prompt stampten ze met het Wonderweekend een eigen gezinsfestival uit de grond. In de plantentuin van Meise kun je er onder meer het grootste bamboekunstwerk ooit maken, kijken naar kinderboeken die tot leven worden gebracht of gewoon in een boom klimmen. 's Ochtends kun je er een sessie gezinsyoga doen, waarna de kartonnen tenten netjes worden gerecycleerd. Eat this, tentjes achterlatende Pukkelpoppers.

Tot 20/08 in de Plantentuin Meise. Wonderweekend.be

FESTIVAL. Oude muziek in Antwerpen

De decibels zullen iets lager liggen dan in Pukkelpop, maar dat maakt Laus Polyphoniae niet minder de moeite. Al voor de 24ste keer wordt in Antwerpen het festival rond oude muziek en polyfonie georganiseerd. Het thema dit jaar is 'Adoratio', met muziek uit verschillende religies ter ere van God, heiligen en relikwieën.  

Tot 27/08 op verschillende locaties in Antwerpen. Lauspolyphoniae.be

Atypical.Beeld RV

TELEVISIE. Atypisch bingewatchen

Echt zomerweer wordt het niet dit weekend, ideaal dus om wat tv-series in te halen. Atypical bijvoorbeeld, een dramareeks annex sitcom op Netflix. Het hoofdpersonage is een autistische jongen van 18 die op aansturen van zijn therapeut op zoek gaat naar een vriendin. De recensies lopen sterk uiteen – van stereotiep tot steengoed – reden te meer dus om je een eigen oordeel te vormen.

Nu op Netflix. 

Film in het Bos.Beeld RV

FILM. Bioscoop in het bos

Je kunt natuurlijk ook gewoon naar een bioscoop gaan, maar is het niet eens leuker om een filmpje te bekijken in het bos? BOS+ organiseert samen met de Gezinsbond opnieuw een Film in het Bos-tournee, waarbij je in verschillende bossen in Vlaanderen lekker onderuit kunt zakken voor een film, eens de zon gaan slapen is. In Melle kun je dit weekend Zootropolis zien, in De Panne Before the Flood. Vergeet wel geen dekentje mee te nemen.

Dit en de volgende weekends op verschillende locaties. Bosplus.be

123-piano.Beeld Trui Hanoulle

MUZIEK. Piano spelen in Gent

Zet eender waar een piano neer en altijd passeert er wel iemand die een paar betoverende deuntjes kan spelen. Om maar te zeggen: 123-piano is terug in Gent en daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Op zes locaties in de stad staan er piano's waar iedereen mag op spelen, al komen er soms ook wel geoefende artiesten langs. De eerste noten hoor je vrijdagavond aan De Krook.

Tot 23/09 in Gent. 123-piano.be